Anope Bug Tracker - Anope Stable (1.8.x series)
View Issue Details
0001474Anope Stable (1.8.x series)IRCD supportpublic2013-01-29 05:272013-01-29 12:15
Magiobiwan 
Adam 
normalminorhave not tried
resolvedfixed 
Linux x86-64CentOS 6.3 x86-64
 
 
0001474: Anope 1.8.7 and Unreal IRCd 3.2.10 Link Issue
It appears that something new in Unreal IRCd 3.2.10 has broken part of the link functionality in the Unreal 3.2 protocol in 1.8.7. More specifically relating to BotServ Bots. On Unreal 3.2.9, BotServ bots received usermodes +Sq, which they're supposed to. However, on Unreal 3.2.10, a /whois comes back with * [Bot] is using modes + . No modes. An Anope debug log shows the modes being sent (log in Additional information), but they don't show up in Unreal. Nickserv, Chanserv, etc. still receive their user modes, but BotServ bots do not.
Link Anope 1.8.7 to Unreal 3.2.9, and observe the usermodes shown in a /whois. Then link to 3.2.10 and do a /whois again.
Mode being sent on link.
[Jan 29 04:46:31.172015 2013] debug: Sent: NICK Bot 1 1359423991 Bot services.unovarpgnet.net services.unovarpgnet.net 0 +qS services.unovarpgnet.net * :I'm a BOT! NOT A REAL PERSON!
Resulting /whois:
* [Bot] is using modes +
No tags attached.
Issue History
2013-01-29 05:27MagiobiwanNew Issue
2013-01-29 12:15AdamNote Added: 0006337
2013-01-29 12:15AdamStatusnew => resolved
2013-01-29 12:15AdamResolutionopen => fixed
2013-01-29 12:15AdamAssigned To => Adam

Notes
(0006337)
Adam   
2013-01-29 12:15   
Fixed in 9650a3ffa578469bf1fa96c1cd7e6fe08d1a980f